Техничка школа Врање

Добродошли на наш сајт

Техничка школа - ваш прави избор!

Техничка школа - ваш прави избор!

Електротехника

Машинство и обрада метала

Саобраћај

ОКТОБАР- МЕСЕЦ КЊИГЕ И ПИСАНЕ РЕЧИ

 

 

 

Октобар- месец књиге и писане речи, обележен је и у нашој, све бољој Техничкој школи. 

 

 

У предивној атмосфери препуној добре енергије и интересовања за књигу, као једног од најстрпљивијих пријатеља на свету, професори и ђаци били су део прелепе манифестације: изложба, разгледање и разговор о књигама, које су професори наше школе одабрали посебно за ову прилику. Наиме, актив енглеског језика, дошао је на идеју да ђацима представи значајна књижевна остварења из области страних језика и матерњег језика и књижевности. На челу актива енглеског језика , проф. Биљана Савић донела је и ретке примерке уџбеника, речника и сликовница старих издања четрдесетих и педесетих година двадесетог века, док су њене колегенице Ђорђевић Јефимија и Ивана Ћирић- Златанов такодје донеле одабране књиге енглеског језика па су неуморно ,уз детаљна објашњења, одговарале на сва питања ђака везана за писану реч. Наравно, активи француског, руског и матерњег језика и књижевности, потрудили су се да дају максимални допринос обележавању месеца књиге. И они су, попут осталих актива језика, изложили занимљива и значајна књижевна дела па је тих неколико дана изложбе протекло у изузетно радном и интелектуалном окружењу.

Поздрављамо важност књиге, али и наше ђаке и професоре, који, из дана у дан, заједно са целим колективом и директором Техничке школе, упорно и одговорно корачају путем великих достигнућа у образовању, уметности и науци. Заједно стварамо неку бољу будућност, да би били још поноснији на постигнуте резултате.

Посебна захвалност активима српског језика, страних језика (руског, француског и енглеског језика), као ученицима Техничке школе који су помогли у дежурству и реализацији.

 

Контакт

Адреса: Техничка школа, Булевар Авноја 2, 17500 Врање

тел/факс: (+381)(17)400-645

ПИБ: 100549264

Матични број школе: 07138954

Жиро рачун: 840-1155666-07