Техничка школа Врање

Добродошли на наш сајт

Техничка школа - ваш прави избор!

Техничка школа - ваш прави избор!

Електротехника

Машинство и обрада метала

Саобраћај

Уређивање просторија Тахничке школе

Преносимо чланак локалне телевизије о самоиницијативним активностима наших ученика који су се организовали око уређења учионица...


Једна идеја, мало маште, пуно воље и посвећеног рада били су сасвим довољни да ученици друго два и другог три Техничке школе промене изглед својих учионица. Поносни су на оно што су урадили и надају се да ће њихов пример покренути и средњошколце осталих школа у граду.

''Чињеница је да не ретко ђаци нису баш расположени да прате оно што се дешава на часу. Тада им мисли лутају и на памет им падају разне идеје. Управо у једном таквом тренутку родила се идија да учионицу окречимо и дамо јој лепши изглед'', каже Душан Поповић, ученик другог три Техничке школе у Врању. Иницијативу су одмах прихватили и остали ђаци и врло брзо прикупили новац и почели да раде.

Одељење је прикупило близу девет хиљада динара за материјал, а остатак неопходног новца издвојила је школа. Ови млади људи сада су веома поносни на оно што су урадили.

Њихов пример следили су и ученици другог два. Осим што су окречили своју учионицу потрудили су се да се на једном од зидова нађе и лик Николе Тесле. Један други Никола, у овом случају Антић, латио се тог посла, па ће се осим Теслиног у школи нађи и лик Боре Станковића.

Ове младе људе и њихове идеје подржали су директор и професори школе.

Техничка школа броји 800 ученика којима је на располагању 15 учионица, 5 кабинета и 4 радионице. Сви се надају да ће захваљујући идеји и труду, пре свега самих ђака, ускоро сав простор у школи добити нов и лепши изглед.

Оригинални линк чланка


Контакт

Адреса: Техничка школа, Булевар Авноја 2, 17500 Врање

тел/факс: (+381)(17)400-645

ПИБ: 100549264

Матични број школе: 07138954

Жиро рачун: 840-1155666-07