Разно

Разно

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА И ПРОФЕСОРА ВЕРОНАУКЕ

Поред верског образовања у ужем смислу, веронаука се бави изграђивањем и васпитавањем личности. У школи се стичу многа знања из разних области али само веронаука пружа целовити православни поглед на свет и живот, уважавајући две димензије, историјски хришћански живот (историјску реалност Цркве) и есхатолошки (будући) живот.

Да би лакше ојачали и оплеменили личности деце, која похађају верску наставу, у нашој школи се сем редовних предавања на часовима изводе и многобројне ваннаставне активности. Свакодневна дружења мењу вршњацима у школи настављају се и ван школе а нарочито на излетима и екскурзијама које смо организовали у више наврата током прошле школске године.

Заједно са децом и вероучитељима из других школа у нашем граду организовали смо екскурзије до манастира у Рашкој области и Фрушкој гори. Обишли смо многобројне манастире почев од Црне реке, Ђурђевих ступова, Сопоћана, Студенице, Крушедола, Фрушкогорске Раванице, Велике Ремете. Значај породице, пријатеља, хуманости и љубави показали смо на делу прикупљајући помоћ за сестре Ристић из села Коћуре код Врања и помажући особама оболелим од Мултипле-склерозе и Церебралне и дечје парализе у Врању. Наше активности пропратили су како национална телевизија тако и локални медији. Сталним указивањем поштовања и љубави према свему оном што је створио Бог, према човеку, биљкама и животињама показали смо у више наврата и бригу за читаво животно окружење  и средину. Уређујући манастире светог Николе код Врања и светог Прохора Пчињског показали смо бригу о човековој животној средини, како духовној тако и оној физичкој. Све ово урадили смо поштујући добровољност  и слободу.

Галерија слика са ваннаставних активности


 НАМЕШТАЊЕ КЛУПА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ

 преузми садржај


 НЕШТО ИЗ ПЕДАГОГИЈЕ

Неколико практичних савета за лако и квалитетно учење.


 МАЛО ХУМОРА

 Нешто о првоаприлским и школским шалама.


 

Контакт

Адреса: Техничка школа, Булевар Авноја 2, 17500 Врање

тел/факс: (+381)(17)400-645

ПИБ: 100549264

Матични број школе: 07138954

Жиро рачун: 840-1155666-07